Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging

Zakelijk beleggen

De zaken lopen goed en je buffer is op orde, dan kan het interessant zijn om een deel van je spaargeld zakelijk te beleggen. Zo kun je vermogen opbouwen om andere wensen te vervullen bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of voor andere toekomstige (zakelijke) doelen. 

Beginnen met beleggen

Aan de slag gaan met beleggen is voor veel mensen een grote stap. Maar hoe werkt beleggen in de praktijk? Het zou moeilijk zijn en risico’s met zich meebrengen. Eerlijk gezegd kan je misschien (een deel van) uw inleg verliezen, maar je maakt wel kans op een rendement. Hieronder leggen we uit hoe beleggen voor beginners werkt. Misschien is beleggen minder spannend dat je denkt.

Hoe werkt het

Wanneer je belegt, stop je je eigen geld voor een bepaalde periode in aandelen en obligaties om jouw financiële langetermijndoelen te bereiken. Het kopen van een aandeel is als het kopen van een deel van een bedrijf. Wanneer een bedrijf goed presteert, stijgt  de waarde van de aandelen. Als de waarde daalt van het bedrijf daalt, zal de waarde van de aandelen ook dalen. Prijzen zijn ook afhankelijk van vraag en aanbod. Een obligatie is een lening aan een bedrijf of overheid die doorgaans rente oplevert. Obligaties zijn over het algemeen minder risicovol dan aandelen en hebben doorgaans een lager verwacht rendement.

Hoewel je aandelen van één bedrijf kunt kopen, spreiden beleggers vaak hun geld over meerdere bedrijven. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een beleggingsfonds. Dergelijke fondsen bevatten een verscheidenheid aan aandelen en obligaties, vaak verspreid over verschillende regio’s van de wereld. Dit heeft als voordeel  dat de risico’s worden verspreidt, hierdoor wordt jouw rendement niet bepaald door een enkele partij.