Voor elke uitdaging een financiering
Transparant in wat we doen
Totale financiële ontzorging

Alles weten over

Wat is uw vermogen?

Heb je spaargeld, aandelen of een tweede woning? Of heb je schulden? De waarde van jouw bezittingen min je schulden noemen wij jouw vermogen. Het maakt niet uit of je vermogen hebt in Nederland of buiten Nederland.

Je vermogen is de waarde van je bezittingen min je schulden.
Hebt je een fiscale partner en/of minderjarige kinderen? Dan dien je hun vermogen op te tellen bij je eigen vermogen.

Wanneer begin je met vermogen opbouwen

Het beste om te beginnen is een kort antwoord: zo vroeg mogelijk. Hoe langer jij over een bepaalde tijd geld opzij zet, hoe hoger het bedrag dat je opbouwt en hoe groter de kans is dat je een vermogen opbouwt en wellicht ben je op een gegeven moment zelfs financieel onafhankelijk.

Waarom zou je vermogen opbouwen

Er zijn veel redenen om geld opzij te zetten. Bijvoorbeeld voor een welverdiende vakantie of een nieuw paar schoenen die simpelweg buiten het budget vallen. Maar er zijn ook tal van redenen om
maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten om uw vermogen op lange termijn te laten groeien. Hieronder vind je een aantal belangrijke doelen.

  • Financiële buffer
  • Een eigen huis kopen
  • De studie voor je kinderen
  • Vermogen opbouwen

Hoe kun je vermogen opbouwen

Vermogen opbouwen kun je op verschillende manieren doen. 

Sparen
Sparen is sinds de oudheid een manier om vermogen op te bouwen. Dat komt vooral doordat sparen weinig moeite kost en relatief veilig is. Alleen heb je meerder manieren van sparen
Beleggen
De laatste jaren gaan steeds meer mensen beleggen. In deze tijd van lage spaarrentes kan beleggen makkelijke zijn om een deel van jouw vermogen sneller te laten groeien.
Crowdfundingprojecten
Crowdfundig wordt steeds meer gezien als een serieuze vorm van investeren. In sommige gevallen van crowdfunding werkt het namelijk als een zakelijke lening. Op die leningen kun je soms wel tot 9% rente krijgen over jouw geïnvesteerde geld.
Pensioensparen
Pensioensparen is een fiscaal voordelige manier om extra pensioeninkomen op te bouwen. Dan betaal je de premie periodiek of eenmalig aan de verzekeringsmaatschappij. Als je met pensioen gaat, wordt het opgebouwde bedrag maandelijks of jaarlijks aan je uitbetaald. Het mooie van pensioensparen is dat u over het opgebouwde bedrag geen vermogensbelasting hoeft te betalen.
Previous
Next